Hozzávalók:
Tészta:
17,5 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 db egész tojás
1 db tojássárgája
7,5 dkg vaj
7,5 dkg porcukor
Vaj a tepsi kikenéséhez
Liszt a tepsi szórásához.
Töltelék:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
3 db tojás sárgája
1 db egész tojás
Fél dl olaj.
Hab:
4 db tojás fehérje
4 evőkanál kristálycukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk sima tésztává. Belenyújtjuk a kivajazott lisztezett tepsibe, úgy, hogy a széle egy kicsit az oldalára feljöjjön.
A túrót a tejjel összemixeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tojást, cukrot, olajat, vaníliáscukrot és a pudingport. Ezt a masszát ráöntjük a tésztára. Előmelegített sütőben
Míg sül a tészta, addig a tojások fehérjét jó keményre felverjük, közben a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk. A megsült, de még forró tésztára kenjük a habot, majd visszatesszük a sütőbe addig, míg rózsaszínű lesz a teteje.
Ha kész, porcukorral megszórjuk a tetejét.
No comments:
Post a Comment