RIGÓ JANCSI
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
Fél csomag sütőpor.
Tetejére:
6-7 evőkanál baracklekvár
10 dkg főzőcsokoládéi
5 dkg margarin.
Krém:
1 evőkanál zselatin
3-4 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor.
Elkészítés:
A tojásból, cukorból, lisztből, kakaóból, sütőporból piskótát sütünk (20x30cm tepsiben). Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.
Az egyik lapot megkenjük a baracklekvárral. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, rásimítjuk a lekváros lapra. Amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel feldaraboljuk 5 x 5-ös négyzetekre, így 24 kockánk lesz.
Krém: A zselatinport beáztatjuk pici vízzel, majd hozzáadunk fél dl vizet, és felolvasztjuk, langyos massza legyen (nem szabad forralni). Kevés tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a 3-4 evőkanál kakaóport, ezzel is simára keverjük. A többi tejszínt felverjük habnak a porcukorral és egyesítjük a két masszát, majd rásimítjuk az egészben lévő üres lapunkra. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Dermedés után a felkockázott kis lekváros-csokis lapocskákat szépen egymás mellé a krémre helyezzük, és a vonalukon felszeleteljük a süteményünket.
A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka és lánya, Alijevity (Juhász) Csilla, Szabadka, Vajdaság.
Forrás:
Lakoma gasztrooldal
No comments:
Post a Comment