Hozzávalók: -15 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 1,5 dl víz
- kb.: 5-6 db tojás
- csipet só,csipet cukor
A vízbe beleteszem a margarint,sót,cukrot,és felforralom.Mikor már erősen forr beleszórom a lisztet és addig kevergetem a tűzön amíg elválik az edény falától.A tésztát gépi habverővel keverem miközben a tojásokat egyesével hozzáadom.A tésztából csillagcsöves habzsákkal kis halmokat nyomok a kiolajozott lisztezett tepsibe.A tetejét lefröcskölöm egy kevés vízzel és előmelegített sütőbe teszem (kb.:200fok):A sütőajtót nem szabad kinyitni 10-12 percig.Ha már szép színe van lejjebb veszem a hőfokot hogy belül is átsüljön.
Töltelék: - 2cs. vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
A pudingport a tojássárgájával a tej egy részével elkeverem.A maradék tejet felteszem főni.A tojásfehérjét csipet sóval,a cukorral kemény habbá verem.Mikor forr a tej belekeverem a pudingport és felfőzöm.Mikor már sűrű belekeverem óvatosan a tojásfehérjét.
A kihűlt tésztának levágom a tetejét megtöltöm a főzött krémmel hagyom kihűlni.Felvert tejszínhabot teszek a rá.A tetejére teszem a levágott tetőket megszórom porcukorral.
No comments:
Post a Comment