Sunday, July 18, 2010

Rákóczi túrós

Hozzávalók:
Tészta: -30dkg liszt
-20dkg margarin
-10dkg porcukor
-1 tojássárgája
-csipet szódabikarbóna
Összekeverem a lisztet a porcukorral, szódabikarbónával és a margarint elmorzsolom benne. Hozzáadom a tojássárgáját és összegyúrom. Fél órára hideg helyre teszem. Nagyobb tepsiben egy lapot nyújtok belőle félig megsütöm.

Töltelék: -1kg túró
-35dkg porcukor
-3 tojássárgája
-1 ek. tejföl
-0,5 l tej
-12dkg búzadara
-2 cs. vaníliás cukor
-mazsola(én nem tettem bele ,mert nem szeretem)
A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzök és kihűtöm teljesen. A túróhoz hozzákeverem a többi hozzávalót és a kihűlt tejbegrízt. Ha nagyon lágy lenne búzadarát teszek még hozzá. Rásimítom a félkész lapra és vissz*rakom a sütőbe készre sütöm.

Teteje: -4 tojásfehérje
- 28dkg cukor
- kevés víz
- baracklekvár
A 20 dkg cukorból és a vízből méz sűrűségű szirupot főzök. Tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és folyamatos keverés közben hozzáadom a szirupot. Keverem amíg langyosra hűl. Habzsákba töltöm a habot és berácsozom vele a sütemény tetejét. Sütőbe rakom, de csak 50 fokra, hogy már csak száradjon a tetején a hab. Mikor kész baracklekvárt teszek a vonalak közé. Ha teljesen kihűlt szeletelem

No comments:

Post a Comment