Hozzávalók:
Tészta: - 40 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 3 ek cukor
- 1,5 kk ecet
- csipet só
- 1dl víz
A zsírt elmorzsolom a lisztben.Az ecetet a vízhez keverem és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom a tésztát.Kinyújtom és tepsibe teszem úgy,hogy az oldalainál legyen egy kis pereme.világos színűre elősütöm.- 20 dkg zsír
- 3 ek cukor
- 1,5 kk ecet
- csipet só
- 1dl víz
Krém: - 5 tojás
- 10 dkg porcukor + 3 ek
- 15 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 1 citrom
A tojássárgáját kihabosítom a 10 dkg porcukorral,majd belekeverem a lisztet.A vizet megmelegítem a 15 dkg cukorral,a citrom levével és a reszelt héjával.Mikor meleg a víz hozzákeverem a tojásos keverékhez és felforralom de csak rövid ideig.A kisült tésztalapra simítom a meleg krémet és visszateszem a sütőbe még kb 20 percre.A tojásfehérjét 3 ek porcukorral pár csepp citromlével és késhegynyi szódabikarbónával kemény habbá verem a kész sütire simítom visszateszem addig a sütőbe amíg megpirul a teteje.Ha kihűlt akkor szeletelem.- 10 dkg porcukor + 3 ek
- 15 dkg liszt
- 2,5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 1 citrom
Forrás :
Erika sütijei
No comments:
Post a Comment