Hozzávalók:
(20 cm-es, kapcsos tortaformához)
az alaphoz:
250 g Győri Zabfalatok keksz (vagy bármi más, hasonló típusú)
100 g vaj
2 ek nádcukor
a krémhez:
2 banán
2 ek citromlé
400 g Philadelphia krémsajt
3 tojás
85 g nádcukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
150 ml créme fraiche (ha nincs, urambocsá’ helyettesíthető tejföllel)
50 ml tejszín
egy konzerv Dulce de Leche (397 g) vagy 3 tubus /egy konzervdoboz sűrített tejből házilag elkészítve (részletek itt)
a tetejére
2 banán
némi citromlé
A sütőt 180 Cº-ra előmelegítettem.
Először is az alapot készítetem el. Ehhez a kekszet aprítógépbe szórtam és néhány gombnyomással morzsásra daráltam. Hozzáadtam a vajat és a cukrot, majd hagytam a gépet dolgozni – az szépen össze is vegyítette nekem.
Egy 20cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába egy megfelelő méretűre szabott sütőpapírt tettem, majd a vajas kekszmorzsát belenyomkodtam.
A formát alaposan becsomagoltam alufóliába, majd egy nagyobb, mélyebb tepsibe állítottam.
A krémhez az összes hozzávalót egy mélyebb tálba tettem és merülőmixerrel jó alaposan összekevertem – ez történhet turmixgéppel vagy aprítóval is.
Ezt a keveréket a kekszalapra öntöttem és a karamellkrém kétharmad részét egy kiskanállal belepotyogtattam.
A becsomagolt tortaforma köré úgy 1-1,5 liter forró vizet öntöttem és úgy toltam be a sütőbe. ahol kb. 45-50 perc alatt készült el. A teteje még remegős volt, mikor kikapcsoltam, de a hűlés alatt remekül összeállt. Fontos, hogy a sütőben hagyjuk kihűlni, úgy kisebb az esélye, hogy kireped a teteje.
Másnap a citromlével meglocsolt banánszeletekkel és a maradék karamellt rácsurgatva tálaltam.
Forrás:
Sajtkukac
No comments:
Post a Comment