200 g nádcukor
200 g vaj
2 ek Golden Syrup (esetleg méz)
350 g aprószemű zabpehely
egy üveg Dulce de Leche
200 g étcsokoládé
1 ek olaj
némi jó minőségű tengeri só (fleur de sel)
A sütőt előmelegítettem 150ºC-ra.
A cukrot, a vajat és a golden syrupot összemelegítettem, majd a tűzről lehúzva a zabpelyhet is belekevertem. Sütőpapírral kibéleltem egy 20×30 centis tepsit, a zabpelyhes masszát belelapogattam és 40-45 percig sütöttem.
Miután teljesen kihűlt, megkentem a karamellkrémmel, picit megsóztam (ez már önálló akció volt, de szerintem jót tett neki) majd végül az olvasztott csokival bevontam.
A karamellkrém elég lágy, így nem lehet olyan igazán szépen szeletelni, de emiatt senki sem panaszkodott.
Forrás:
Sajtkukac
No comments:
Post a Comment