Sunday, July 18, 2010

Kinder tejszelet

Hozzávalók:

Tészta:

4 evőkanál kakaó

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

6 evőkanál víz

20 dkg cukor

8 db tojás

8 dkg margarin.

Krém:

8 dl folyékony habtejszín

4 dkg zselatinpor

4 dl tej

5 csomag vaníliás cukor

5 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk margarinozott, lisztezett tepsiben (39x28 cm).

A 4 tojássárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral majd hozzákeverünk 4 dkg margarint és a 3 kanál vizet. A 15 dkg lisztet, fél sütőport és 2 evőkanál kakaóport elkeverünk, majd a masszához keverjük. Végül pedig belekeverjük a 4 tojásfehérje felvert habját, majd kisütjük.

Krém készítése: Forrni tesszük a tejet a két fajta cukorral, majd amikor forr, beleszórjuk a zselatint és lassú tűzön még 1-2 percig főzzük, majd állni hagyjuk. Addig a tejszínhabot kemény habbá verjük. Majd mikor langyos a zselatinos tej, hozzákeverjük óvatosan a felvert tejszínhabhoz. Ezt rásimítjuk az egyik tésztalapra, majd befedjük a másik tésztalappal.

A tetejét csokimázzal vonjuk be: Egy dl forró vízben felolvasztunk 20 dkg csokoládét és a süteményre kenjük.

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

No comments:

Post a Comment