Hozzávalók:
Tészta:
4 evőkanál kakaó
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
20 dkg cukor
8 db tojás
8 dkg margarin.
Krém:
4 dkg zselatinpor
5 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kristálycukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk margarinozott, lisztezett tepsiben (39x28 cm).
A 4 tojássárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral majd hozzákeverünk 4 dkg margarint és a 3 kanál vizet. A 15 dkg lisztet, fél sütőport és 2 evőkanál kakaóport elkeverünk, majd a masszához keverjük. Végül pedig belekeverjük a 4 tojásfehérje felvert habját, majd kisütjük.
Krém készítése: Forrni tesszük a tejet a két fajta cukorral, majd amikor forr, beleszórjuk a zselatint és lassú tűzön még 1-2 percig főzzük, majd állni hagyjuk. Addig a tejszínhabot kemény habbá verjük. Majd mikor langyos a zselatinos tej, hozzákeverjük óvatosan a felvert tejszínhabhoz. Ezt rásimítjuk az egyik tésztalapra, majd befedjük a másik tésztalappal.
A tetejét csokimázzal vonjuk be: Egy dl forró vízben felolvasztunk 20 dkg csokoládét és a süteményre kenjük.
No comments:
Post a Comment