Hozzávalók:
Tészta: -8 tojás
-20dkg liszt
-20dkg étkezési keményítő
-30dkg cukor
-20dkg margarin
-1 cs. sütőpor
-csipet só
-reszelt citromhéj
A tojássárgáját a cukorral és a puha margarinnal kihabosítom, hozzákeverem a lisztet, sütőport, keményítőt, citromhéjat.A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem, óvatosan a tésztához keverem.2 db lapot sütök belőle 35x35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.
Töltelék: -0,5 l tej
-6dl tejszín
-12dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
-6dkg liszt
-reszelt citromhéj
-1 cs. zselatin
A lisztet cukorral,zselatinnal és egy kicsi tejjel elkeverem. A többi tejet felforralom, a lisztes keveréket beleteszem és megfőzöm. Amikor kész folpackkal letakarom és teljesen hagyom kihűlni. A tejszínt kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a hideg főzött krémmel. Rásimítom az egyik tésztalapra majd a másikkal
letakarom.2 órára hűtőbe teszem,szeletelés után porcukrozom. (nagy tepsi)
No comments:
Post a Comment