Hozzávalók a tésztához:
- 1,25 dl Guinness sör
- 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 125 g puha vaj
- 37,5 g kakaópor
- 125 g cukor
- 140 g liszt
- 1,5 kk szódabikarbóna
- csipet só
Robotgéppel összekevertem a folyékony hozzávalókat, majd hozzáadtam a puha vajat. Addig habosítottam a géppel, amíg a száraz hozzávalókat kimértem és alaposan összekvertem.
(Na ez volt a legnagyobb különbség Micike és az én előkészítésem között. Micike ugyanis kézi habverővel keverte a hozzávalókat, ezért az ő tésztája valóban híg lett, mint ahogyan az az eredeti receptben is elhangzik. Micikének még ki is folyt a tortaformájából, amire akart is engem időben figyelmeztetni, de elfelejtette. Nem is kellett, mert az enyém egészen sűrű volt, csak egy műanyag lap segítségével tudtam kikaparni a keverőtálból.)
Apránként a száraz hozzávalókat is hozzáadtam a hígakhoz, majd átvarázsoltam egy sütőpapírral bélelt tortaformába. (Mondom, ez féladag tészta volt!) Először 30 percig, majd még 10 percig sütöttem 180 fokos sütőben.
Most biztosra akartam menni, itt látható a fotón, hogy nálam mit jelent a tűpróba: majdnem a fél tortát kivájom, mire el tudom dönteni, hogy megsült-e. Nem nekem való ez, na!
Hozzávalók a krémhez:
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg Philadelphia krémsajt (2 x 125 g, ennyi ugyanis egy doboz)
- 1,5-2 dl habtejszín (maradék a zacskó alján)
- kábé öt púpos evőkanál porcukor
Először a tejszínből vertem finom, édes habot, majd kanállal óvatosan hozzákevertem a krémsajthoz, amihez szintén adagoltam porcukrot. De ez csak ízlés kérdése, kóstolgatással könnyen eldönthető, mennyi cukorral szeretnénk. Amikor a krém elkészült, szépen a torta tetejére simítottam.
No comments:
Post a Comment