Monday, July 19, 2010

Bagolyszem


Bagolyszem / Darázs Ilona

- ahogy én csináltam:

Hozzávalók:

- a tésztához:6 db tojás, 10 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

A tésztába nem kell liszt, mert attól kemény lenne, nem lehetne könnyen feltekerni!!!

- a krémhez: 3 púpos evőkanál rétesliszt, 3 dl tej, 20 dkg, margarin, 14 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál kakaópor.

- a töltelékbe: 4 db banán.

- a mázhoz: 10 dkg katica étcsoki tortabevonó, 5 dkg margarin.

Elkészítés:

A 6 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával jól kikeverjük, majd óvatosan összekeverjük a 6 tojásfehérjéből felvert habbal. Ezután gáztűzhely tepsijébe ( 37 x 35 cm-es) teszünk sütőpapírt, és jó alaposan kikenjük margarinnal! Majd ráöntjük a masszát, és kisimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 percig sütjük. Utána kivesszük a tepsiből a papírral együtt , és hagyjuk kihűlni.

E közben elkészítjük a krémet: a 3 evőkanál lisztet a 3 dl tejjel jó sűrűre főzzük állandó keverés mellett , hagyjuk kihűlni. Kikeverjük a 20 dkg margarint a 14 dkg porcukorral, majd összekeverjük a főzött krémmel. Ezután a krémet elfelezzük. Egyik felébe 2 csomag vaníliás cukrot keverünk, a másikba pedig 1 evőkanál kakaóport.

A tésztára először a fehér, majd a kakaós krémet kenjük rá.

Ezután ráhelyezzük a 4 db banánt az alábbiak szerint, és feltekerjük:

Elkészítjük a csoki mázat: 10 dkg katica étcsokit az 5 dkg margarinnal gőz felett felolvasztunk, hagyjuk kipárologni a vizet belőle. Majd lekenjük vele.


Forrás:

Margit2


No comments:

Post a Comment