Hozzávalók:
50 dkg túró
4 tojás
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 ék. liszt
késhegynyi sütőpor
50 dkg meggy
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2 cs. vaníliás cukor
A tojások sárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral együtt habosra keverem. Hozzáadom a túrót. Ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem. Ezután a sütőporral elkevert liszt és a darált dió következik. 1 tojás fehérjét külön felverek és azt is beleforgatom. Végül a kimagozott friss meggyet vagy a meggybefőttet is belekeverem. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe (vagy vajazott, lisztezett tűzálló formába) simítom. 200 °C-os sütőben megsütöm.
Közben a többi tojásfehérjét felverem a maradék cukorral. Ha már nagyon kemény, belekeverem a kakaóport és a megsült felfújtra kanalazom. Kb. 10 percig sütöm még alacsonyabb hőmérsékleten.
Forrás: RECEPT tár füzet 1999
Forrás:
No comments:
Post a Comment