Monday, July 19, 2010

Meggyfelfújt kakaós habbal


Hozzávalók:

50 dkg túró

4 tojás

20 dkg cukor

10 dkg darált dió

2 ék. liszt

késhegynyi sütőpor

50 dkg meggy

2 dkg cukrozatlan kakaópor

2 cs. vaníliás cukor

A tojások sárgáját 8 dkg cukorral és a vaníliás cukorral együtt habosra keverem. Hozzáadom a túrót. Ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem. Ezután a sütőporral elkevert liszt és a darált dió következik. 1 tojás fehérjét külön felverek és azt is beleforgatom. Végül a kimagozott friss meggyet vagy a meggybefőttet is belekeverem. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe (vagy vajazott, lisztezett tűzálló formába) simítom. 200 °C-os sütőben megsütöm.

Közben a többi tojásfehérjét felverem a maradék cukorral. Ha már nagyon kemény, belekeverem a kakaóport és a megsült felfújtra kanalazom. Kb. 10 percig sütöm még alacsonyabb hőmérsékleten.

Forrás: RECEPT tár füzet 1999


Forrás:

Aliz konyhája

No comments:

Post a Comment