Epres piskóta
Piskóta:
- 5 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverem robotgéppel. A lisztet és a kakaóport összeforgatom, majd beleszitálom a tojáshabba. Végül belekeverem az olajat is. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöm 180 fokon kb. 10-12 percig.
Vaníliakrém:
- egy vanília puding
- 3 dl tej
- 3 ek. cukor
- 10 dkg puha vaj
A pudingot felfőzöm a tejjel, ha besűrűsödik hozzáadom a cukrot is. Egy fóliával letakarom az edényt, hagyom, hogy teljesen kihűljön. Egy mixerrel krémesre keverem, majd a puha vajat apránként hozzáadva jól kikeverem.
A kihűlt piskótára rákenem a krémet, kirakom eperrel és bevonom piros zselével (én két kis csomagost (2x12g) használtam.
No comments:
Post a Comment