Dalit blogján láttam meg ezt a szimpatikus panncotta receptet.Kicsit variáltam rajta, de nem sokat.Tényleg nagyon finom és mutatós desszert!
- 3 dl tejszín
- 1 csg bourbon vaníliás cukor
- 6 lap zselatin
- 1/4 kg eper
- 4 evőkanál cukor
Felforraltam a tejszínt a vaníliás cukorral és 2 evőkavál cukorral, és kis lángon 5 percig főztem. Hagytam hűlni, majd belekevertem 3 lap feloldott zselatint. 3 üvegpoharat hideg vízzel kiöblítettem, és beleöntöttem a zselatinos tejszín egy részét, és beraktam a fagyasztóba pár percre.Közben az epret leturmixoltam a cukorral, leszűrtem, majd bele öntöttem a maradék 3 feloldott zselatin lapot.Közben az első réteg fehér megdermedt, á öntöttem az eper egy részét és vissza tettem a fagyasztóba pár percre.Miután ez is megdermedt, rá öntöttem a maradék fehéret,ismét fagyasztó,dermedés, piros.Az utolsó réteg után már csak a sima hűtőbe tettem.
Tálaláskor tejszínhabbal díszítettem.
Forrás:
No comments:
Post a Comment