Sunday, July 18, 2010

Emeletes élvezet


Hozzávalók:
1.réteg
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- kevés tej

2.réteg
- 20 dkg túró (nálam 25 dkg)
- porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl tejszín

3. réteg:
- 2 csomag Aranka vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 vaníliás cukor

4. réteg
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor

A tetejére csokireszelék.

A kekszet a margarinnal és a porcukorral kevés tejjel összegyúrjuk és egy magasabb falú közepes méretű tepsi aljára kekszmorzsát szórunk, majd belenyomkodjuk a masszát. Én szögletes sütikeretet használtam a mérete: 18,5cm x 27,5cm.

A második réteghez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a felvert tejszínt. Én annyit módosítottam rajta hogy a 25 dkg túrót mindet beletettem és 2,5 dl Hulalát adtam hozzá felverve, így cukrot nem tettem bele. A kapott túrós-tejszínes krémet a kekszes alapra simítjuk.

A harmadik réteghez a 2 csomag krémport a tejjel elektromos habverővel kikeverjük, majd a túrós krémre simítjuk.

A negyedik réteghez a tejszínt a cukorral felverjük. Én itt is 2,5 dl Hulalát használtam, cukrot nem tettem hozzá, viszont egy habfixálót igen. A vaníliás krémre simítjuk.

Végül megszórjuk csokireszelékkel. Én Caravella tej darával és pörkölt aprított mogyoróval szórtam meg.

No comments:

Post a Comment