Sunday, July 18, 2010
Emeletes élvezet
Hozzávalók:
1.réteg
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- kevés tej
2.réteg
- 20 dkg túró (nálam 25 dkg)
- porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
3. réteg:
- 2 csomag Aranka vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
4. réteg
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
A tetejére csokireszelék.
A kekszet a margarinnal és a porcukorral kevés tejjel összegyúrjuk és egy magasabb falú közepes méretű tepsi aljára kekszmorzsát szórunk, majd belenyomkodjuk a masszát. Én szögletes sütikeretet használtam a mérete: 18,5cm x 27,5cm.
A második réteghez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a felvert tejszínt. Én annyit módosítottam rajta hogy a 25 dkg túrót mindet beletettem és 2,5 dl Hulalát adtam hozzá felverve, így cukrot nem tettem bele. A kapott túrós-tejszínes krémet a kekszes alapra simítjuk.
A harmadik réteghez a 2 csomag krémport a tejjel elektromos habverővel kikeverjük, majd a túrós krémre simítjuk.
A negyedik réteghez a tejszínt a cukorral felverjük. Én itt is 2,5 dl Hulalát használtam, cukrot nem tettem hozzá, viszont egy habfixálót igen. A vaníliás krémre simítjuk.
Végül megszórjuk csokireszelékkel. Én Caravella tej darával és pörkölt aprított mogyoróval szórtam meg.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment