Monday, July 19, 2010
Fiamminga
Hozzávalók:
fél kg liszt
egy deci tej
egy deci langyos víz
egy zacskó (7 dkg) szárított élesztő
10 dkg puha vaj
öt dkg cukor
egy narancs lereszelt héja
csipetnyi só
A tetejére:
öt dkg vaj
kristálycukor
A hozzávalókat összekeverem, és megdagasztom. (Ezúttal a gép dagasztott. Alulra tettem a folyadékot, rá a lisztet, élesztőt, és minden mást.) Amikor lejárt a program, a tésztát vékonyra nyújtom, és beleteszem egy 30-szor 40 cm-es tepsibe.
Letakarva még egy órát kelesztettem, majd mélyedéseket fúrok bele, amiket megtöltök hideg vajdarabkákkal. A tetejét bőven megszórom kristálycukorral, és 230 fokra előmelegített sütőben 13 percig sütöm. (Állítólag van olyan sütő, amelyikben 10 perc alatt szép piros lesz!)
Labels:
Fiamminga
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment