Recept: (Megjegyzem, hogy eredetileg 50perc sütési időt ír, de ennek fele is elég)
A tortához először is megolvasztunk 230 g legalább 60% kakaótartalmú csokoládát, majd 170 g vajat világos krémmé keverünk 110 g cukorral. Hozzáadjuk 8 tojás sárgáját, majd az olvasztott csokoládét is belekeverjük, végül pedig folyamatos keverés közben hozzászitálunk 110 g lisztet. Ha ezzel megvagyunk, akkor a 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan belevegyítjük a sötét tésztába egy narancs reszelt héjával együtt. 180 fokos sütőben 50-55 perc alatt elkészül.
Amíg kihűl, elkészül a fehércsokoládé-krém: 100 g olvasztott fehércsokit keverjünk össze ugyannyi mascarpone sajttal és 2 deci keményre vert tejszínhabbal. A tortát vízszintesen vágjuk félbe, és töltsük meg a krémmel. Ha még van a türelemből, akkor csokoládémáz is kerülhet rá, ha nem, úgy is jó.
Forrás:
No comments:
Post a Comment