Hozzávalók :
1. lap : - 1,5 dl (kis poharas) tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. cukor
- 5 ek. darált mák
2. lap : - 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. cukor
- 5 ek. kakaópor
- 3 ek. tej
3. lap : - 1,5 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 ek. liszt
- 5 ek. cukor
- 5 ek. darált dió
Az 1. laphoz valókat kimérem egy tálba jól összekeverem, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben(30x30cm-es) elkenem. Előmelegített sütőben (180 °C ) kb. 12 perc alatt megsütöm. Ugyanígy elkészítem a 2. és a 3. lapot is.
Krém : - 1 l tej
- 8 ek. búzadara
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
A tejet a búzadarával megfőzöm. A margarint kihabosítom a porcukorral. Mikor kihűlt a gríz összekeverem a kettőt, belekeverem a vaníliás cukrot, és a citromhéjat. A három tésztalapot krémmel megkenve egymásra rétegezem úgy, hogy a kakaós lap középre kerüljön. Úgy osztom el a krémet, hogy a tetejére is jusson majd csokit reszelek rá. 1-2 órára hűtőbe teszem majd szeletelem
No comments:
Post a Comment