Hozzávalók:
- 17 dkg vaj
- 1,5 bögre kristálycukor
- 3 tk vanília aroma
- 3 tojás
- 3 bögre finomliszt
- 1,5 tk sütőpor
- 0,5 bögre kakaópor
- 1,25 bögre tej
- 200 g étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- plasztik (pukkantós) fólia
Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a vaníliaaromát kézimixerrel krémesre keverem.
2. Fokozatosan adom hozzá a tojásokat, felverem. Összeszitálom a lisztet, sütőport és a kakaóport. A tejet és a lisztes keveréket felváltva a tojásos masszához keverem.
3. Kivajazott, sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben, 190 fokon (gázsütő 5-ös fokozat) 55 percig sütöm. (Tűpróba!) 10 percig a formában hagyom, majd rácsra borítom. Nekem felpúposodott, így azt a részt vízszintesen levágtam róla és a Csipetkéknek adtam marcangolni:)
4. Forró gőz felett megolvasztom a széttördelt csokoládét és krémesre keverem az olvasztott vajjal. Csatos tortaforma aljára szorítom a plasztik fóliát és ráöntöm az olvasztott csokoládét egyenletesen eloszlatom rajta, majd a hűtőbe teszem. Miután teljesen megdermedt, lepattintom a csatos gyűrűt és óvatosan lehúzom a csokiról a fóliát. Végül ráteszem a sütemény tetejére a különleges mintázatú csokoládét.
Forrás: 1 millió menü / Csokoládés kocka, CukrosKata csokitányérja
No comments:
Post a Comment