Tuesday, July 20, 2010

Csokoládés torta


Hozzávalók:
  • 17 dkg vaj
  • 1,5 bögre kristálycukor
  • 3 tk vanília aroma
  • 3 tojás
  • 3 bögre finomliszt
  • 1,5 tk sütőpor
  • 0,5 bögre kakaópor
  • 1,25 bögre tej
Tetejére:
  • 200 g étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • plasztik (pukkantós) fólia




Elkészítés:

1.
A szobahőmérsékletű vajat, a cukrot és a vaníliaaromát kézimixerrel krémesre keverem.

2. Fokozatosan adom hozzá a tojásokat, felverem. Összeszitálom a lisztet, sütőport és a kakaóport. A tejet és a lisztes keveréket felváltva a tojásos masszához keverem.

3. Kivajazott, sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben, 190 fokon (gázsütő 5-ös fokozat) 55 percig sütöm. (Tűpróba!) 10 percig a formában hagyom, majd rácsra borítom. Nekem felpúposodott, így azt a részt vízszintesen levágtam róla és a Csipetkéknek adtam marcangolni:)

4. Forró gőz felett megolvasztom a széttördelt csokoládét és krémesre keverem az olvasztott vajjal. Csatos tortaforma aljára szorítom a plasztik fóliát és ráöntöm az olvasztott csokoládét egyenletesen eloszlatom rajta, majd a hűtőbe teszem. Miután teljesen megdermedt, lepattintom a csatos gyűrűt és óvatosan lehúzom a csokiról a fóliát. Végül ráteszem a sütemény tetejére a különleges mintázatú csokoládét.





Forrás: 1 millió menü / Csokoládés kocka, CukrosKata csokitányérja

No comments:

Post a Comment