Sunday, July 18, 2010

Madártej szelet


Hozzávalók:

Tészta:

15 db tojásfehérje

15 evőkanál cukor

1 csomag sütőpor

15 evőkanál liszt.

Krém:

1,5 csomag margarin (37,5 dkg összesen)

15 db tojássárgája

7 evőkanál liszt

4 csomag vaníliás cukor

8 dl tej

10 evőkanál kristálycukor.

Tetejére:

Fél liter habtejszín.

Elkészítés:

Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot. A sütőport összekeverjük a liszttel és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Nagyobb margarinozott és lisztezett tepsiben megsütjük, 180 C fokon.

Krém: A tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejben megfőzzük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal, és a tésztalapra kenjük. A tejszint kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk.

Nekem volt még otthon tejszínem és a krémbe is tettem. De ez ízlés kérdése, nem rontja el. Először készítettem ezt a süteményt, de mindenkinek nagyon ízlett!

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

No comments:

Post a Comment