Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojásfehérje
15 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
15 evőkanál liszt.
Krém:
1,5 csomag margarin (37,5 dkg összesen)
15 db tojássárgája
7 evőkanál liszt
4 csomag vaníliás cukor
10 evőkanál kristálycukor.
Tetejére:
Fél liter habtejszín.
Elkészítés:
Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot. A sütőport összekeverjük a liszttel és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Nagyobb margarinozott és lisztezett tepsiben megsütjük,
Krém: A tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejben megfőzzük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal, és a tésztalapra kenjük. A tejszint kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk.
Nekem volt még otthon tejszínem és a krémbe is tettem. De ez ízlés kérdése, nem rontja el. Először készítettem ezt a süteményt, de mindenkinek nagyon ízlett!
No comments:
Post a Comment