BOCI KOCKA
Hozzávalók:
Tészta:
(egy kisebb tepsihez, mint a gáz tepsi)
1 db tojás
11 evőkanál olaj
11 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 db citrom reszelt héja.
Krém:
15 deka tehéntúró (villával összetörve, hogy ne legyen csomós)
1 db tojás
1 csomag Vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara.
Elkészítés:
A tojást kikeverjük az olajjal, cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a tejet. Az így kapott tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd evőkanállal beleadagoljuk a kakaós masszába.
Enyhén megszórjuk porcukorral és kocákra vágva tálaljuk.
Gyorsan elkészíthető, egyszerű, finom sütemény.
A receptet, fotókat küldte: Szem Lászlóné (Rózsika), Bácsbokod.
Forrás:
Lakoma gasztrooldal
No comments:
Post a Comment