Sunday, July 18, 2010

Túrós-habos krémes

Hozzávalók:

Tészta:

17,5 dkg finomliszt

1 teáskanál sütőpor

1 db egész tojás

1 db tojássárgája

7,5 dkg vaj

7,5 dkg porcukor

Vaj a tepsi kikenéséhez

Liszt a tepsi szórásához.

Töltelék:

50 dkg túró

4 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

10 dkg porcukor

3 db tojás sárgája

1 db egész tojás

Fél dl olaj.

Hab:

4 db tojás fehérje

4 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk sima tésztává. Belenyújtjuk a kivajazott lisztezett tepsibe, úgy, hogy a széle egy kicsit az oldalára feljöjjön.

A túrót a tejjel összemixeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tojást, cukrot, olajat, vaníliáscukrot és a pudingport. Ezt a masszát ráöntjük a tésztára. Előmelegített sütőben 180 C fokon addig sütjük, míg a tészta megszilárdul. (tűpróba). A tepsi 30 x 22 cm méretű.

Míg sül a tészta, addig a tojások fehérjét jó keményre felverjük, közben a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk. A megsült, de még forró tésztára kenjük a habot, majd visszatesszük a sütőbe addig, míg rózsaszínű lesz a teteje.

Ha kész, porcukorral megszórjuk a tetejét.

A receptet, fotót küldte: Szabados Erzsébet, Komárno, Szlovákia.

No comments:

Post a Comment