Friday, October 29, 2010
Ökörszem
Sajt és sonka muffin zsemle



- készits egy kevés zsömle tésztát (ez édes zsömle tésztát irt)
- szendvics /gépsonka - 15 szelet
- sajt(Cheddar sajt volt a receptbe) - 4szelet, 8 részre vágva
- 1 fölvert tojás sárgája a kenéshez
Utensils: 30 db muffin sütöforma & 30 darab papi forma (tedd a papir formát a sütöformákba)
Method:
- Oszd föl a tésztát kicsikre 40 grammosak legyenek egyenként. nyujtsd ki öket hogy egy négyzet lapot kapjanak .
- tedd rá a sonka szeletet a tetejére és csavard föl vágd 2 részre és csavard ahogy a képek mutatják alább.
- tedd a zsemléket a papiformába és utána a sütöbe hogy megkeljen 45 percre anélkül hogy elinditanád a sütöt.
- Óvatosan kend be a felvert tojással a tetejét a zsemléknek és tegyél egy szelet sajtot a tetejére . Süsd meg elömelegitett sütöben 170 C fokon 10-12 percig.
Tippek: Ne süsd tul mert külömber a tészta kemény és száraz lesz a puha és levegös helyett . Az én sütömnél, én a 170c fokot szeretem a 180c helyett.


Igy néz ki a zsömle sütés után.
Forras:
Fasírt tekercs
Semmi extra nincs ebben az ételben, épp csak fehérje napom volt, valami fűszeresebbre vágytam, dde nem akartam olajban sütni. Bekevertem 0,5 kg darált húst fasírtnak ( só-bors-pirospaprika-majoranna-tojás-áztatott zsömle-fokhagyma )
majd egy sütőpapíron elnyomkodom teljesen a papíron. Erre tettem sonkát, majd reszelt sajtot és a papír segítségével feltekertem.
Sütőbe (szomszédéba, mert nekem még mindig nincs sütőm) került, addig krumplipüré készült és kukorica saláta. ( tartárt készítek, abba teszek apróra vágott újhagymát és kukoricát )
forras:
Epres-túrós finomság
Hozzávalók:
- 1 nagy cs. babapiskóta
- 4 dl tej
- fél kg túró
- citrom
- vaniliáscukor
- 2 dl tejszín
- cukor
- fél kg eper
Előkészítek egy nagyobb tégla alakú jénait, majd a tejet meglangyosítom. A babapiskótát egyesével megforgatom benne, majd a tálat kibélelem vele, alul-oldalt körbe. Rákenek egy kis túrókrémet, ami áll: a túró, reszelt citromhéj, vaniliáscukor , cukor és a felvert tejszín keverékéből.
Erre a réteg túrókrémre fektetem a felezett eperszemeket, majd megint túró következik , majd áztatott piskóta végül túrókrém. Egy órára a hűtőbe teszem , addig a maradék epret felkockázom, és ugyanannyi cukorral kissé felfőzöm. Tálaláskor ezzel csorgatottuk meg a sütit.
forras:
Wednesday, October 27, 2010
Criss Cross Strip Swiss Roll

- 4 nos. cold egg
- 80gm. caster sugar
- 40gm. Cake Flour
- 40gm. Cornflour
- 1/2tsp. Baking Powder
- 1tsp. Ovallet
- 1/2tsp. Vanilla Essence
- 1tbsp. Cold Milk
- 1/8tsp. Fine Salt
- 60gm. Melted Butter
- 1tsp. Cocoa Powder + 1 1/2 tsp. of hot water & mix well
- Line a 12"x 12" square swiss roll pan. Preheat oven at 180c.
- Combine all the ingredients(A) & whisk at high speed till batter become thick.
- Mix in melted butter & mix well.
- Spoon 25gm of the batter & mix well with cocoa mixture, transfer the cocoa batter into a piping bag & set aside.
- Pour the rest of the batter into the swiss roll pan.
- Hold the piping bag & pipe out the cocoa batter onto the white batter, pipe out diagonally, use a chopstick to draw your desire pattern.
- Place the swiss roll pan into the oven & bake for 15 minutes.
- When the cake is done, let it rest in the pan for a few minutes & wait for the pan to cool down.
- When the pan is not so hot, invert the cake onto a piece of greased proof paper by holding the cake lined, remove the cake lined & roll up immediately with the paper, just leave it until the cake is cool.
- When the cake has cooled down, unroll it & spread with your desired filling, roll up again & chill in the refrigerator before serving.







Cheese & Ham Cup Bun


- Prepare a portion of basic sweet bun dough
- Sandwich Ham - 15 slices
- Sandwich Cheddar Cheese - 4 slices, cut into 8 slices
- 1 beaten egg yolk for glazing
Utensils: 30nos. of muffin cup & 30pcs of paper cup (place paper cups into muffin cups)
Method:
- Divide Basic Sweet Bun Dough into small doughs weighing 40gm each. Use a rolling pin to flatten the dough into a square sheet.
- Place a slice of ham on top of the square dough, roll up, cut it into 2pcs & twist as shown in the pictures below.
- Place the buns into the paper cups & put into the oven to proof for 45 minutes without plug-in the current.
- Gently brush some beaten egg yolk on the surface of each bun & place a slice of cheese on top. Bake in the pre-heated oven at 170c for 10 to 12 minutes.
Tips: Do not over bake during the baking process, as the bread will become hard & dry instead of soft & fluffy. For my oven, I prefer to set the temperature at 170c instead of 180c.


This is how the bun looked like after baking.
Forras: