


Ma használtam az alap édes zsömle tészta modszert hogy készitsek egy pár sajt és sonka poharas zsömlét.Megsporolod a sütöforma zsirozás nehézségeit ha papir muffin sütöpapirt használsz,és helyet is sporolsz mivel a zsemle fölfelé növekszik nem oldalra.Szükséged lesz pár muffin papirformára hogy biztositsd az alakját,muffin forma nélkül csak széltébe fog nöni.
Összetevök:
- készits egy kevés zsömle tésztát (ez édes zsömle tésztát irt)
- szendvics /gépsonka - 15 szelet
- sajt(Cheddar sajt volt a receptbe) - 4szelet, 8 részre vágva
- 1 fölvert tojás sárgája a kenéshez
Utensils: 30 db muffin sütöforma & 30 darab papi forma (tedd a papir formát a sütöformákba)
Method:
- Oszd föl a tésztát kicsikre 40 grammosak legyenek egyenként. nyujtsd ki öket hogy egy négyzet lapot kapjanak .
- tedd rá a sonka szeletet a tetejére és csavard föl vágd 2 részre és csavard ahogy a képek mutatják alább.
- tedd a zsemléket a papiformába és utána a sütöbe hogy megkeljen 45 percre anélkül hogy elinditanád a sütöt.
- Óvatosan kend be a felvert tojással a tetejét a zsemléknek és tegyél egy szelet sajtot a tetejére . Süsd meg elömelegitett sütöben 170 C fokon 10-12 percig.
Tippek: Ne süsd tul mert külömber a tészta kemény és száraz lesz a puha és levegös helyett . Az én sütömnél, én a 170c fokot szeretem a 180c helyett.


Igy néz ki a zsömle sütés után.
Forras:
No comments:
Post a Comment