Sunday, July 18, 2010

Boci kocka


BOCI KOCKA

Hozzávalók:

Tészta:

(egy kisebb tepsihez, mint a gáz tepsi)

1 db tojás

11 evőkanál olaj

11 evőkanál cukor

15 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaópor

1 kávéskanál szódabikarbóna

2,5 dl tej

1 db citrom reszelt héja.

Krém:

15 deka tehéntúró (villával összetörve, hogy ne legyen csomós)

1 db tojás

1 csomag Vaníliás cukor

5 evőkanál cukor

1 evőkanál búzadara.

Elkészítés:

A tojást kikeverjük az olajjal, cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a tejet. Az így kapott tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.

A krém hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd evőkanállal beleadagoljuk a kakaós masszába. 160 C fokon kb. 25 percig sütjük.

Enyhén megszórjuk porcukorral és kocákra vágva tálaljuk.

Gyorsan elkészíthető, egyszerű, finom sütemény.

A receptet, fotókat küldte: Szem Lászlóné (Rózsika), Bácsbokod.


Forrás:
Lakoma gasztrooldal

No comments:

Post a Comment