Sunday, July 18, 2010

Ribizlis-túrós pite

Hozzávalók a tésztához:
  • 14 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 egész tojás
  • 22 dkg liszt
A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2,5 dkg liszt
A tetejére:
  • 20 dkg ribizli
  • 1 csomag tortazselé
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk és a nyújtófa segítségével egy 20 centiméteres margarinozott, lisztezett pitetálat kibélelünk vele. Villával megszurkáljuk, majd hűtőbe tesszük, míg a töltelék elkészül.
A töltelék hozzávalóit jól elkeverjük, majd a tésztára halmozzuk.
150 fokon sütjük egy órán át.
Amikor teljesen kihűlt, ráhelyezzük a ribizliszemeket, és leöntjük az elkészített tortazselével.


No comments:

Post a Comment