Sunday, July 18, 2010

Rigó Jancsi


RIGÓ JANCSI

Hozzávalók:

Tészta:

6 db tojás

6 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaópor

Fél csomag sütőpor.

Tetejére:

6-7 evőkanál baracklekvár

10 dkg főzőcsokoládéi

5 dkg margarin.

Krém:

1 evőkanál zselatin

5 dl tejszín

3-4 evőkanál kakaópor

15 dkg porcukor.

Elkészítés:

A tojásból, cukorból, lisztből, kakaóból, sütőporból piskótát sütünk (20x30cm tepsiben). Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágjuk.

Az egyik lapot megkenjük a baracklekvárral. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, rásimítjuk a lekváros lapra. Amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel feldaraboljuk 5 x 5-ös négyzetekre, így 24 kockánk lesz.

Krém: A zselatinport beáztatjuk pici vízzel, majd hozzáadunk fél dl vizet, és felolvasztjuk, langyos massza legyen (nem szabad forralni). Kevés tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a 3-4 evőkanál kakaóport, ezzel is simára keverjük. A többi tejszínt felverjük habnak a porcukorral és egyesítjük a két masszát, majd rásimítjuk az egészben lévő üres lapunkra. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Dermedés után a felkockázott kis lekváros-csokis lapocskákat szépen egymás mellé a krémre helyezzük, és a vonalukon felszeleteljük a süteményünket.

A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka és lánya, Alijevity (Juhász) Csilla, Szabadka, Vajdaság.


Forrás:
Lakoma gasztrooldal

No comments:

Post a Comment