Monday, July 19, 2010

Foltos túrós


Hozzávalók:

20 dkg csokis keksz

3 dkg vaj vagy Ráma

4 db tojás

2 dl tejföl

2-3 dl cukor

½ kg túró

1 citrom

2 ek kakaópor

3 ek étkezési keményítő

A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott Rámával. Egy tortaforma alját kibélelem sütőpapírral és a vajas morzsát beleszórom.

A túrót, ha nagyon darabos, mixelőrúddal krémesítem. Hozzáadom a tejföl, a cukor és a tojások keverékéhez. Feléhez kakaóport és 1 ek. étkezési keményítőt adok, a másik feléhez 1 citrom levét, a reszelt héját és 2 ek étkezési keményítőt. A kétféle keveréket felváltva öntöm a kekszre, így lesz foltos. 200 -os sütőben megsütöm. Ha a szélén már látszik , hogy pirul, akkor bizosan megsült.

Megjegyzés: én csak fele adagból készítettem, ezért egy kisebb pie formában sütöttem, de abba is tettem alulra sütőpapírt, így tálaláskor nem ragadt oda az alja. A citromos és csokis íz együtt nagyon érdekes és finom.

Forrás:

No comments:

Post a Comment