Sunday, July 18, 2010

Málnás krémes


MÁLNÁS KRÉMES

Hozzávalók:

Tészta:

15 db tojássárgája

15 evőkanál cukor

1 csomag sütőpor

7 evőkanál liszt

Negyed kiskanál szódabikarbóna

2 evőkanál olaj.

Krém:

15 db tojásfehérje

30 evőkanál kristálycukor

4 csomag málnás puding (de lehet vaníliás, vagy csokis is)

1 liter tej.

Tetejére:

Fél liter habtejszín, 4-5 rúd főzőcsokoládé.

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, végül belekeverjük a liszt, szódabikarbóna, sütőpor keverékét. Zsírozott, vagy margarinozott és lisztezett tepsibe öntjük. 170 C fokon sütjük 38 x 40 cm es tepsiben.(Akinek kisebb a tepsije vegye mindenből a felét).

A liter tejben megfőzzük a pudingokat, amit előzőleg elkevertünk pici tejjel és 10 evőkanál cukorral. A kész pudingot többször kevergessük meg., de nem szabad megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert én úgy jártam, és így picit szemcsés lett. A 15 tojásfehérjét 20 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérje jó kemény kell, hogy legyen, mert mikor a puding már nem forró, de még meleg, akkor óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Ezt kenjük a piskótára és legjobb 1-2 órára hűtőbe tenni.

A tejszínt felverjük és a krém tetejére kenjük, majd a csokit felolvasztjuk 1 dl vízben és meglocsoljuk vele a krémest.

A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.

No comments:

Post a Comment