Monday, July 19, 2010

Meggyes csokoládémousse torta


Hozzávalók:
A „laphoz”:
10 dkg Hobbits keksz
10 dkg pirított mandula
6 dkg vaj

A mandulát száraz serpenyőben megpirítom, aprítógépbe teszem a keksszel együtt, és megdarálom. Az olvasztott vajjal összedolgozom, és egy tortaforma aljába szorosan belesimítom, és beteszem a hűtőbe.

A csokoládémoussehoz:
25 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
3,5 dl tejszín
1 evőkanál rum

A csokoládét vízfürdőben megolvasztom, belekeverem a rumot, és félreteszem, hogy hűljön. Közben kemény habbá verem a tejszínt a cukorral, majd a már nem túl forró csokoládéhoz keverem. Ráteszem a tortalapra, elsimítom, és beteszem a hűtőbe két-két és fél órára.

A meggyréteghez:
40 dkg (fagyasztott) magozott meggy
6 dkg vaníliás porcukor
egy csomag zselatin

A meggyet leturmixolom. A zselatinlapokat beáztatom hideg vízbe. A meggyből körülbelül másfél decit felmelegítek, és elkeverem benne a zselatinlapokat. (Nem kell felforrnia!) Hozzákavarom a többi meggyet és a cukrot, és egy kis időre beteszem a hűtőbe. Amikor már nem folyik, a hideg torta tetejére kanalazom, elsimítom, és visszateszem a hűtőbe körülbelül három órára.

No comments:

Post a Comment