Sunday, July 18, 2010

Csíkos sütemény

Hozzávalók :

1. lap : - 1,5 dl (kis poharas) tejföl

- 1 tojás

- 1 kk. szódabikarbóna

- 5 ek. liszt

- 5 ek. cukor

- 5 ek. darált mák

2. lap : - 1,5 dl tejföl

- 1 tojás

- 1 kk. szódabikarbóna

- 5 ek. liszt

- 5 ek. cukor

- 5 ek. kakaópor

- 3 ek. tej

3. lap : - 1,5 dl tejföl

- 1 tojás

- 1 kk. szódabikarbóna

- 5 ek. liszt

- 5 ek. cukor

- 5 ek. darált dió

Az 1. laphoz valókat kimérem egy tálba jól összekeverem, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben(30x30cm-es) elkenem. Előmelegített sütőben (180 °C ) kb. 12 perc alatt megsütöm. Ugyanígy elkészítem a 2. és a 3. lapot is.

Krém : - 1 l tej

- 8 ek. búzadara

- 25 dkg margarin

- 25 dkg porcukor

- 2 cs. vaníliás cukor

- 1 kisebb citrom reszelt héja

A tejet a búzadarával megfőzöm. A margarint kihabosítom a porcukorral. Mikor kihűlt a gríz összekeverem a kettőt, belekeverem a vaníliás cukrot, és a citromhéjat. A három tésztalapot krémmel megkenve egymásra rétegezem úgy, hogy a kakaós lap középre kerüljön. Úgy osztom el a krémet, hogy a tetejére is jusson majd csokit reszelek rá. 1-2 órára hűtőbe teszem majd szeletelem

No comments:

Post a Comment