Friday, July 23, 2010

Dulche de leche (Karamellakrém, folyékony)

25 dkg kristálycukor

25 dkg barnacukor

4 dl natúr (cukrozatlan) sűrített tej

0,8 dl tej (lehetőleg 3,5%-os zsírtartalmú)

1 mk szódabikarbóna

1 tk vaj

½ rúd vanília, vagy pár csepp vanília kivonat



A tejet, a cukrokat, a szódabikarbónát és a sűrített tejet lassan melegítsük össze, de nem forrjon! Adjuk hozzá a vaníliát és nagyon lassú tűzön főzzük 40-45 percig, vagy amíg szép karamell színe lesz. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le, ha lehet dupla/vastag falú edényben csináljuk. Ha kész zárjuk el az energiát és keverjük bele a vajat.

Kiszáradás ellen jól záródó edényben tároljuk, de vigyázat, a fogyasztása függőséget okozhat!!!


Forrás:

Max konyhája

No comments:

Post a Comment