Wednesday, August 18, 2010

Szedres joghurtos


és még márványos is.
Semmi különös, ilyet mindenki csinál különféle gyümölcsökből.

20 dkg vaníliás kekszet összetörtem, 10 dkg puha vajjal összekevertem ls egy tortaforma aljába nyomkodtam.

Hűtőbe tettem.

Fél kiló szedret 2 evőkanál cukorral felfőztem, átpasszíroztam. Pár csepp citromlevet adtam a péphez majd egy zacskó tejszín ízű pudingport szórtam bele és felforraltam. Hagytam langyosra hűlni.

3 pohár natúr joghurtot összekevertem 3 evőkanál cukorral.
3 dl tejszínből kemény habot vertem.
2 zacskó zseléfixszel elkevertem a habot és a joghurtot.

Kivettem a hűtőből a tortaformát és először a fehér krémet egyengettem rá, majd a szederkrémet. Kis fakanállal óvatosan elkevertem a kétféle krémet.

Hűtőben dermedt 3 órán keresztül.

Forrás:
Kemencetűz

No comments:

Post a Comment