Monday, August 16, 2010

Hólabda (Kozák sapka)




Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
1 cs. sütőpor

1 evők. kakaópor

8 tojás

30 dkg porcukor


Krém:

5 dkg liszt
1 tojás
3 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg kókuszreszelék


A lisztet a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadunk 8 evőkanál forró vizet, majd több részletben a tojáshabbal felváltva a lisztkeveréket, kíméletesen összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokon 25-30 percig sütjük. (Süthetjük egy tepsiben egyszerre az egészet, és utána vízszintesen kettévágjuk a tésztát, vagy két azonos méretű tepsiben elosztjuk a masszát, és külön-külön sütjük meg). Tepsiben hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez simára keverjük a lisztet a tojással és a tejjel, majd forró vízfürdőben, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd rögtön kihűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül a főzött krémmel összedolgozzuk. A tésztalapból kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. A korongok alsó felét dúsan megkenjük a krémmel, erre kerül egy másik korong, majd az oldalukat is körbekenjük krémmel, végül kókuszreszelékben meghempergetjük. Ha Kozák sapkát készítünk, akkor olvasztott csokival kenjük meg a tetejüket.


Forrás:

Receptvilág

No comments:

Post a Comment