Wednesday, August 18, 2010

Csokis epertorta

Hozzávalók (egy 22 cm átmérőjű tortaformához):

A tésztához: 3 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg csokoládé, 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 1 csomag (1 evőkanál) vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 15 dkg liszt, 10 dkg zabpehely, 1 kiskanál sütőpor.

A krémhez: 4 dl tejszín, 10 dkg porcukor (vagy a tejszín és a cukor helyett 4 dl édes Hulala növényi tejszín), fél csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor, 50 dkg eper.

Díszítésnek: eperszemek.

Kép

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tésztához a csokoládét megolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport, a cukrot, a vajat, a tojásokat és a tejszínt (ebben a sorrendben). A lisztet és a zabpelyhet összekeverjük a sütőporral, aztán ezt a keveréket a vajas krémbe forgatjuk.

A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral (vagy alaposan bevajazzuk és kilisztezzük). A tésztát a tortaformába öntjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. A tetejét letakarjuk egy alufóliával és tűpróbáig sütjük. (Addig sütjük, amíg a beleszúr hústűre vagy villára már nem tapad nyers tészta.)

Ha a tészta megsült, kihűtjük.

Közben a krémhez felverjük a tejszínt a pudingporral és a cukorral. Egy kemény krémet kell kapnunk.

Az epret alaposan megmossuk, aztán feldaraboljuk. Az eperdarabokat a tejszínkrémbe keverjük.

A tésztát két részre vágjuk úgy, hogy alul legalább 2,5-3 cm vastag lap maradjon. (Óvatosan vágjuk, mert könnyen morzsálódik a tészta és könnyen törik.) A felső tésztakarikát összemorzsoljuk és félretesszük.

A krémet az alsó tésztakarikára kenjük (legegyszerűbb, ha úgy, hogy visszatesszük a tortakarika oldalát, és ezen belül oszlatjuk el egyenletesen a krémet). Aztán az összemorzsolt tésztát a krém tetejére szórjuk.

A torta tetejét eperszemekkel díszítjük.

Kép


Forrás:

Mit főzzek holnap?

1 comment:

  1. Nagyon örülök, hogy ennyire tetszenek a receptjeim és fotóim, de azért szólhattál volna, hogy közzé szeretnéd tenni őket!
    Szamóca
    http://www.recept-oldal.hu

    ReplyDelete