Es akkor a tiramisu, az elozoleg keszitett hazi kremsajtombol. Ugyanolyan isteni finom lett, mint a mascarponeval keszult! Ajanlom mindenkinek, hiszen igy nem kell megvenni a mascarponet csillagaszati aron.
Hozzavalok:
- 500 g mascarpone(nekem most 420 g hazi kremsajt)
- 3 tojas
- 100 g cukor
- babapiskota(pontosan nem tudom mennyi)
- nesszkave por
- rumeszenc
- cukrozatlan kakaopor
1. A tojassargakat habosra kavarom a cukorral, hozzaadom a kremsajtot.
2. A feherjeket csipet soval kemenyre folverem, majd hozzaadom a sajthoz ovatosan.
3. Kb 1,2 dl hideg vizben elkeverem a nesszkavet, majd masfel uvegcse rumeszencet adok hozza. Egy szelesebb talba ontom.
4. A babapiskotakat epp csak belemartom a rumos kaveba(1 mp), es sorba lerakom egy jenai aljara szorosan egymas melle.
5. Raontok egy reteg kremet, elkenem.
6. Ismet egy sor rumos kaveba martott piskotat rasorakoztatok a kremre.
7. Rakenem a krem masik felet.
8. Vegul raszitalom a kakaoport es mehet a hutobe legalabb 1 orara, hogy szepen megdermedjen, osszealljon.
Nagyan hamar elkeszitheto, es nincs sok munka vele.
Nagy kedvencunk, most mar gyakrabban keszithetek.
Sajnos nem kaloiaszegeny, de igy 12%-os tejfolbol keszult sajttal joval kevesebb a zsirtartalma, mint a mascarponenak.
2. A feherjeket csipet soval kemenyre folverem, majd hozzaadom a sajthoz ovatosan.
3. Kb 1,2 dl hideg vizben elkeverem a nesszkavet, majd masfel uvegcse rumeszencet adok hozza. Egy szelesebb talba ontom.
4. A babapiskotakat epp csak belemartom a rumos kaveba(1 mp), es sorba lerakom egy jenai aljara szorosan egymas melle.
5. Raontok egy reteg kremet, elkenem.
6. Ismet egy sor rumos kaveba martott piskotat rasorakoztatok a kremre.
7. Rakenem a krem masik felet.
8. Vegul raszitalom a kakaoport es mehet a hutobe legalabb 1 orara, hogy szepen megdermedjen, osszealljon.
Nagyan hamar elkeszitheto, es nincs sok munka vele.
Nagy kedvencunk, most mar gyakrabban keszithetek.
Sajnos nem kaloiaszegeny, de igy 12%-os tejfolbol keszult sajttal joval kevesebb a zsirtartalma, mint a mascarponenak.
No comments:
Post a Comment