Saturday, August 14, 2010

Ribizlis habos sütemény

Hozzávalók egy közepes tepsihez:

3 tojás

15 cukor

1 cs. vaníliás cukor

25 dkg liszt

2 tk. sütőpor

5 dkg. margarin

5 ek. tej

egy csipet só

80 dkg. ribizli

20 dkg cukor

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 3 ek. forró vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a 15 dkg. cukrot és az egy cs. vaníliás cukrot. A margarint felolvasztjuk és langyosan a sütőporos liszttel és a tejjel a tojásmasszához keverjük.

A tésztát a margarinnal kikent tepsibe simítjuk, 200 fokon 15 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjékből a csipet sóval, apránként a 20 dkg cukrot hozzáadva kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a leszemezett ribizlit. A süteményre kenjük és 150 fokon tovább sütjük 15-20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.


Forrás:

gizellac

No comments:

Post a Comment