Pizzás csiga / saját
Hozzávalók:
Tészta:
1 kg liszt
5-6 dkg élesztő (nálam száraz)
2 púpos ek. tejföl
2 ek. olaj
4,8 dl langyos víz
4 kiskanál só
1 ek. cukor
Töltelék:
1 közepes fej vöröshagyma
1 paprika (lehet tv vagy kaliforniai)
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsompüré (konzerv)
kevés kecsap
olaj
fűszerek (só, bors, oregano, bazsalikom)
pici cukor
felvágott (vagy gépsonka, szalámi, stb)
reszelt sajt
A szokásos módon kelt tésztát dagasztunk (lásd: fahéjas csiga, pogácsák vagy hambizsemle)!
A tölteléket a következőképpen készítjük: kevés olajon megdinszteljük a kicsire vágott vöröshagymát és paprikát, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, és felforraljuk. A fokhagymát belenyomjuk, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot és a kecsapot. Kész a pizzakrém.
Elfelezzük a duplájára dagasztott tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizzakrémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni, reszelünk a tetejére sajtot. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!
Elfelezzük a duplájára dagasztott tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizzakrémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni, reszelünk a tetejére sajtot. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!
Forrás:
No comments:
Post a Comment