Hat tojásból
piskótát sütöttem a sütőhöz kapott „gáztepsiben”. A lényeg, hogy szép vékony legyen a tészta, mert összetekertem. Még forrón, egy konyharuhába. A sütőpapírt sem szedtem le róla, csak miután kihűlt. Nagyon jól sikerült.
4-5 ek. meggylekvárral megkentem, majd összetekertem újra, és betettem a hűtőbe.
A krémhez:
2.5 dl habtejszín
1 cs. zselatin (ettől még stabilabb lesz, mint a habfixálótól)
pár ek. meggylé, hogy kellemesen rózsaszín legyen
A hozzávalókból kemény habot vertem.
A piskótatekercsből vékony szeleteket vágtam, majd egy fémtálat körberaktam velük. Kicsi tálat választottam, ezért kellett csak ilyen kevés tejszín.
A habot összekevertem meggyel, ki mennyire szereti, annyit használjon, de más gyümölccsel is biztosan nagyon finom. Majd megtöltöttem a tálat. Én az aljára is tettem piskótatekercseket, mégiscsak „torta”.
Nagyon szépen tartotta a formáját, és teszett Anyának, Mamának. Meg mindenkinek. Ja, és finom is volt, csak kicsi.
No de sebaj, majd legközelebb nagyobbat készítek :)
No comments:
Post a Comment