Az MM fórumon, Toma osztotta meg velem, hogyan kell készíteni magát a sajtchipset, és azóta a mikró futószalagszerűen ontja magából. A Csipetkéim imádják, ketchup-ba mártogatják, úgy ropogtatják.
Elkészítés:
1. Edámiból nagyon finom, amit fél cm-es szeletekre vágok.
2. A mikró tálcáján, egyenként sütöm meg, kb. 1-2 percig. Ezt ki kell tapasztalni, mikró- és sajtfüggő. Akkor jó, amikor már nem folyik sehol, de csak enyhén piros.
3. Amint kész azonnal felszedem egy tortalapáttal, mielött teljesen odaragad a tálcához.
2.) SAJTCHIPS RÓZSA
Imádom a rózsa formáját, a sajtchips formázásánál is "ő" adta az ihletet.
Elkészítés:
1. Kockára vágott edámit tettem a mikróba, amiből a chips szép kerek lesz.
2. A felszedés után egy rövid ideig alakítható a formája. Műanyagtál aljára és oldalára nyomkodtam a meleg sajtszirmokat és kedvem szerint hajlítgattam, majd az elkészült, kihűlt remekművet kiszedtem. Így készítettem a sajtchipsrózsa alsó szirmait.
3. A közepét, mint a palacsintát feltekerem, majd minden újabb szirmot hozzáillesztve, a kezemben formáztam meg.
4. Miután elkészült rátettem a műanyagtálban megformázott alsó szirmokra és eligazítottam.
3.) BAZSALIKOMOS PARADICSOMSALÁTA SAJTCHIPSKEHELYBEN
Salátához:
- paradicsom
- edámi sajt
- füstölt trappista
- joghurt
- fokhagyma
- bazsalikom levél
- só
- bors
Elkészítés:
1. A paradicsomot és a sajtokat kockára vágtam.
2. A joghurtot reszelt fokhagymával, apróra vágott bazsalikommal, sóval, borssal fűszereztem, majd ráöntöttem a paradicsomra és elkevertem. Hütőbe tettem.
3. A hideg salátát sajtchipsrózsa alsó szirmaira öntöttem. Végül beleszúrtam a rózsa középső szirmát.
Forrás: Toma, Mindmegette fórum
No comments:
Post a Comment