Friday, August 13, 2010

Marhacurry

500 gr marhahús, falatnyi kockákra vágva
1000 gr spárga, meghámozva, darabokra vágva
3 nagy ek. red curry paste
1 ek. földimogyoróolaj
1 doboz kókusztej (400 ml)
1 szál ázsiai citromfű (lemongrass), apróra vágva
2-3 szál újhagyma vagy csemegehagyma
fél marék bazsalikomlevél
kevés tejszín
esetleg só

A húskockákhoz hozzákeverem a red curry paste-t, majd lefedve jó pár órán keresztül pácolom. Én több mint 6 órát hagytam neki. Ezután kevés olajat forrósítok, majd ráteszem a húst, nagy lángon 3-4 percig kevergetve megpirítom. Hozzáöntöm a kókusztejet, majd mérséklem a lángot. Beleteszem a citromfüvet. A hús puhulásáig főzöm (lefedve!), majd beleteszem a spárgát is. Ha már félpuha a spárga (pár perc), hozzáadom a hagymát is. Ezután magas hőfokon, sűrűn kevergetve beforralom a mártást. Ha kell, utánasózom, tejszínnel dúsítom. Belekeverem az apróra vágott bazsalikomleveleket, összekeverem, lefedem, hagyom pár percig pihenni.

Előző currym, csirkével: itt

Az eredeti recept (kisebb módosításokkal persze:)) az epicurious-ról.

Forrás:
Starfokker

No comments:

Post a Comment