Monday, August 16, 2010

Morgós csúcs


Hozzávalók:
8 dkg Rama sütőmargarin, 10 dkg darált háztartási keksz,
20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor,
4 dkg keserű kakaópor, kb. 0,5 dl tej.

A forgatáshoz: kristálycukor

A gesztenyés töltelékhez:
10 dkg Rama sütőmargarin, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,
5 dkg porcukor, 15 dkg darált háztartási keksz,
egy kevés rum.

magozott meggy

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha
margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.
Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle,
melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel,
a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított,
nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak
körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz,
mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet.
A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából.
Én szétnyitható kaptár formában csinálta.

Forrás:
Bérciné Ili

No comments:

Post a Comment