Hozzávalók:
8 dkg Rama sütőmargarin, 10 dkg darált háztartási keksz,
20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor,
4 dkg keserű kakaópor, kb. 0,5 dl tej.
A forgatáshoz: kristálycukor
A gesztenyés töltelékhez:
10 dkg Rama sütőmargarin, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,
5 dkg porcukor, 15 dkg darált háztartási keksz,
egy kevés rum.
magozott meggy
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha
margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.
Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle,
melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel,
a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított,
nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak
körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz,
mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.
A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet.
A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából.
Én szétnyitható kaptár formában csinálta.
Monday, August 16, 2010
Morgós csúcs
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment