- 2,5 bögre cukor
- 2 bögre darált mák
- 2 pohár liszt
- 1 sütőpor
- 1 bögre joghurt/kefír
- 1 bögre olaj
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- meggy
A hozzávalókat a leírt sorrendben keverd össze, a meggy kivételével, majd öntsd vajazott-lisztezett, közepes méretű tepsibe. Tedd be a 200 C-ra előmelegített sütőbe úgy 10 percre, majd vedd ki, és szórd meg a meggyel. Tedd vissza a sütőbe, és süsd, amíg a teteje szép barna nem lesz.
P.S: Tegnap babalátogatós vendégeink jöttek, de nem akartam túl nagy sütögetésekbe fogni, hanem szeretettem volna valami egyszerűt, ami finom, és gyorsan megvan. Na ez a süti pont olyan, a mák és a meggy nagyon jól kiegészítik egymást, mert a meggy savanykássága tökéletesen ellensúlyozza a süti édességét. 5 perc összedobni, utána már sül magától, és nagyon finom. A meggy mennyisége tetszőleges (akár el is hagyható), mi szeretjük, ha jó sok van benne.
No comments:
Post a Comment