Szeretem a mákos finomságokat. A beigli is legyen mákos, a csodakifli is legyen mákos, a bobájka is legyen mákos. Természetesen a mákos krémes is legyen mákos. Ez utóbbira panasz nem lehet, van benne mák bőven.
Hozzávalók:
30 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
3 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
esetleg kevés rum
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
(készülhet vanília ízű pudingporral is liszt helyett)
A mákot a két tojással, 15 dkg margarinnal és 3 dkg porcukorral jól kikavarjuk, hozzáadunk 2 dl tejet, 1 csomag sütőport és 3 dkg lisztet. Egy tepsit kizsírozunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát.
Elkészítjük a piskótatésztát (tojás habot keményre verjük, a tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, összekeverjük a két részt és a lisztet meg a sütőport hozzáadjuk) és ráöntjük a mákos masszára.
Forró sütőben (kb. 200 fok) tűpróbáig sütjük.
Amikor a tepsiből kiborítjuk, a piskótatészta lesz a
Miközben hűl, elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből pépet főzünk. A porcukrot és a
Tetejére csokimázat készítünk, persze ezt is csak akkor lehet rákenni, ha már teljesen kihűlt.
Forrás:
No comments:
Post a Comment