Wednesday, August 18, 2010

Coca cola torta

Hozzávalók:
A tortához: 2 és fél dl Coca Cola, 1 dl tej, 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, 3 közepes tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaópor keserűségétől, töménységétől függ, hogy mennyi), 1 kiskanál szódabikarbóna, 5 dkg tejcsokoládé és 5 dkg étcsokoládé darabokra vágva.

Kép

A tortamázhoz: 5 dkg vaj, fél dl Coca Cola, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

A vajat robotgéppel keverjük össze a cukrokkal. Aztán adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük addig, amíg egynemű, habos krémet kapunk.

A tejet öntsük egybe a Coca Colával.

A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral és a szódabikarbónával.

A kakaós liszthez adjuk hozzá a vajkrémet, aztán a kólás tejet. Egy kanállal az egészet keverjük csomómentesre. Végül forgassuk bele a csokoládédarabkákat.

Az így kapott tésztát öntsük alaposan kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.

Előmelegített 200 fokos sütőben süssük egy órát. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával.)

Amikor az egy óra letelt, nyomjuk meg az ujjunkkal a torta tetejét. Ha rugalmas, nem lötyög a belseje, akkor készen van. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl! Egyáltalán nem baj, ha a közepe egy egész picit lágy marad.)

Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni a tortaformában, amíg elkészítjük a tortamázt.

A tortamáz hozzávalóit öntsük egy fazékba, és alaposan főzzük össze. Állandóan kavargatva forraljuk föl, és forrás után még főzzük 3-4 percig.

A tortáról kapcsoljuk le a tortaforma oldalát. Melegen öntsük le a mázzal.

A Coca Cola torta langyosan és hidegen is tálalható.

Kép

Tipp:

A tortamáz nyugodtan elhagyható. Anélkül is nagyon finom a torta. Bevonhatod például olvasztott csokival is.

Ennek a tortának különlegesen finom ízt ad, ha a csokoládédarabkákkal együtt kandírozott narancsdarabkákat és reszelt narancshéjat keversz bele.


Forrás:

Mit főzzek holnap?

1 comment:

  1. Nagyon örülök, hogy ennyire tetszenek a receptjeim és fotóim, de azért szólhattál volna, hogy közzé szeretnéd tenni őket!
    Szamóca
    http://www.recept-oldal.hu

    ReplyDelete