Ezt a receptet a Nők Lapjában találtam (igaz, kicsit átvariáltam ). Nagyon gyorsan elkészül, ideális édesség a nyári hőségben, mert még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
A megadott mennyiségek egy 16 cm átmérőjű, kicsi tortaformához valók, normál méretű – 24 vagy 26 cm-es formához – meg kell duplázni a hozzávalókat:
10 dkg babapiskóta
3 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál rum
1-2 evőkanál málnadzsem
25 dkg mascarpone
10 dkg fehér csoki
20 dkg bogyós gyümölcs, pl. ribizli, áfonya, málna
kevés porcukor
A babapiskótát összetöröm (aprítógépben csináltam), és összekeverem a lekvárral, rummal és vajjal. A tortaforma aljára simítom, és rászórom a megmosott, megszárított gyümölcsöket. Én most áfonyát és ribizlit tettem rá.
A csokit mikróban (vagy vízgőz felett) felolvasztom, összekeverem a mascarponéval és szükség szerint kevés porcukorral, majd a gyümölcsök tetejére öntöm.
No comments:
Post a Comment