Monday, August 16, 2010

Bombi / Szilvalekváros puszedli

Hozzávalók:

60 dkg liszt
20 dkg zsír
25 dkg cukor
20 dkg szilvalekvár
3 tojás

1 kávésk. őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 kávésk. szódabikarbóna

Töltelék:

szilvalekvár

Csokimáz:

30-40 dkg tortabevonó
2-3 evők. olaj


A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű masszává gyúrjuk össze a tésztát. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztából egyforma adagokat kicsípünk, két tenyerünk között előbb golyót formálunk, majd hosszúkás alakzatra elnyújtva tepsibe helyezzük a puszedliket. 160-170 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, és míg az egyik tepsi a sütőben, addig a másikat rakjuk.

Ha kihűlt, szilvalekvárral összeragasztunk kettőt-kettőt, átszúrjuk az egészet fogvájóval, és olvasztott csokiba mártjuk, amihez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk pár kanál olajjal.

A tésztából egyforma hosszúkás rudakat formázunk.

Megsütjük.

Kettőt-kettőt összeragasztunk lekvárral, majd fogvájó segítségével olvasztott csokiba mártjuk.

Ez a két tálcányi mennyiség lett az egészből.

Vagyis pár darab hiányzik róla! :))

Forrás:

Receptvilág

No comments:

Post a Comment