Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
25 dkg cukor
20 dkg szilvalekvár
3 tojás
1 kávésk. őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 kávésk. szódabikarbóna
Töltelék:
szilvalekvár
Csokimáz:
30-40 dkg tortabevonó
2-3 evők. olaj
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű masszává gyúrjuk össze a tésztát. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztából egyforma adagokat kicsípünk, két tenyerünk között előbb golyót formálunk, majd hosszúkás alakzatra elnyújtva tepsibe helyezzük a puszedliket. 160-170 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütjük, és míg az egyik tepsi a sütőben, addig a másikat rakjuk.
Ha kihűlt, szilvalekvárral összeragasztunk kettőt-kettőt, átszúrjuk az egészet fogvájóval, és olvasztott csokiba mártjuk, amihez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk pár kanál olajjal.
A tésztából egyforma hosszúkás rudakat formázunk.
Megsütjük.
Kettőt-kettőt összeragasztunk lekvárral, majd fogvájó segítségével olvasztott csokiba mártjuk.
Ez a két tálcányi mennyiség lett az egészből.
Vagyis pár darab hiányzik róla! :))
Forrás:
No comments:
Post a Comment