Tészta:
- 2,5 dl rétesliszt
- 2,5 dl finomliszt
- 3 dl cukor
- 3 dl tej
- 10 ek sárgabarack lekvár
- 2 kk szóda bikarbóna
- 2 kk fahéj
- 200 gr csoki
- 8 ek sárgabarack lekvár
- 100 gr csoki
- 80 gr margarin
- 3-4 csepp étolaj
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben keverd össze, majd a felét öntsd vajazott-lisztezett tepsibe, süsd addig, amíg a teteje meg nem sül. Közben olvaszd fel a 200 gr csokit, keverd bele a lekvárt, majd kend a tölteléket a megsült tésztára. A töltelékre öntsd rá a tészta másik felét, és tedd vissza a 180 C-os sütőbe olyan 20-25 percre, amíg meg nem sül. Ha kihűlt, vond be a tetejét csokimázzal: ehhez a margarint egy edényben forrósítsd fel, (akkor jó, ha már forr), ekkor vedd le a tűzről, és dobd bele a csoki kockákat, madj kézi habverővel kevergesd addig, amíg a csoki fel nem olvad. Ekkor még adj hozzá pár csepp olajat, keverj rajta egy utolsót, és öntsd a süti tetejére. Szobahőmérsékleten hagyd megszilárdulni a mázat, és már szeletelhető is:)
P.S: A fahéj helyett mehet bele mézeskalács fűszerkeverék is, én a töltelékbe "csak" 150 gr csokit tettem, mert 2,5 tábla csokim volt itthon, de így is teljesen jó volt. Ja, a sárgabarcklekvár helyett használható bármilyen más savanykás lekvár is, pl. meggy.
No comments:
Post a Comment