4 tojásból a szokásos módon kakaós piskótát sütöttem. Kivettem a formából, majd hagytam kihűlni. Eközben elkészítettem a tejszínhabot, az eredeti leírás helyett csak 4dl tejszínből, egy csomag zselatin fix hozzáadásával és egy evőkanál méz belecsurgatásával - alaposan kikevertem. Eddig ki is hűlt a piskóta, éles késsel kettévágtam, az egyik felét visszatettem a tortaformába rá a tejszínes krém fele, majd be a hűtőbe. Aztán nekiálltam a csokis krémnek: 20 dkg csokoládét 1 evőkanál vízben gőz fölött felolvasztottam, belekevertem 10 dkg vajat és 3 evőkanál olajat. Hűtés után a felét rákanalaztam a tejszínes krémre, majd megint hűtés következett...majd a maradék tejszínes krém, rá a másik tortalap és erre került a csokikrém másik fele. Ismét hűtés.
Díszítéshez felvertem 2dl tejszínt fél csomag zselatin fix-el és egy kanál cukorral, körbevontam vele a tortát, valamint a tetejére kisebb halmokat tettem, amit csokireszelékkel szórtam meg.
Finom és mutatós torta lett, és nagyon könnyen, szépen lehetett szeletelni!
Finom és mutatós torta lett, és nagyon könnyen, szépen lehetett szeletelni!
Forrás:
Sosanna konyhája
No comments:
Post a Comment