Összetevők 4 tojás 20 dkg cukor 1 dl tej 1 dl étolaj 20 dkg liszt fél sütőpor 1 pohár tejföl vaníliás cukor A zseléhez: 20 dkg cukor 2 vaníliás pudingpor 1 boleró italpor 7 dl víz | ||
ElkészítésA tojásokat szétválasztom és a sárgáját kikeverem a cukorral majd felváltva hozzáadom az étolajat, tejet, sütőporos lisztet. Óvatosan hozzákeverem a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben 20-35 perc alatt megsütöm. Nem veszem ki a tepsiből, hanem mikor kihűlt a tetejére kenem a vaníliás cukros tejfölt. 20 dkg cukrot kikeverek 2 vaníliás pudingporral és a boleróitalporral. Felengedem 7 dl vízzel és megfőzöm. A tejfölös rétegre öntöm és hagyom hűlni. Kb. 1 óra múlva szeletelhető is. | ||
Egyéb javaslatokÉn erdei gyümölcsös boleróból szoktam készíteni. De készíthető más ízesítésű boleróporból is. |
Sunday, August 15, 2010
Boleró szelet
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment